V TOLMINU ŠE O OŽIVLJANJU STAREGA MESTNEGA JEDRA

Ponedeljek, 02. december 2019

Po zaključeni skoraj trimesečni spremembi prometnega režima in ureditve na območju starega mestnega jedra Tolmina se nadaljujejo aktivnosti oživljanja tega dela občinskega središča. Po prvi delavnici, ki se je odvijala pred dobrim mesecem, so prejšnji teden udeleženci druge delavnice iskali možnosti ureditev prometnega režima v starem mestnem jedru.

Delavnice, ki sta jo tudi tokrat organizirali Občina Tolmin in Posoški razvojni center, so se poleg stanovalcev, poslovnih subjektov in institucij z območja starega mestnega jedra udeležili tudi ostali prebivalci Tolmina in tisti, ki ta prostor uporabljajo.

Na drugi delavnici je arhitekt izr. prof. mag. Tomaž Krušec najprej predstavil svoj pogled na urejanje prometnega režima, možnosti ureditve glavne prometne osi na Trgu M. Tita po izgradnji obvoznice in navezavo na staro mestno jedro ter možnosti ureditve mirujočega prometa. Predstavljene so bile tudi rešitve prometnega režima v mestih, ki so po velikosti primerljiva s Tolminom. 

V nadaljevanju delavnice so udeleženci izpolnili vprašalnike o urejanju starega mestnega jedra in nato lahko izrazili določene skrbi in vprašanja pri urejanju prostora mestnega jedra.

Občina Tolmin in Posoški razvojni center vse zainteresirane še vedno vabita k izpolnitvi Vprašalnikov o urejanju starega mestnega jedra. Na voljo so v avli Občine Tolmin in v prostorih Coworking baze Tolmin ali na spletni strani Občine Tolmin, zbiranje pa poteka do četrtka, 5. decembra.

Zbrane odgovore bo analiziral arhitekt Tomaž Krušec, ki 12. decembra in 14. januarja pripravlja še dve delavnici, vezani na oživljanje starega mestnega jedra Tolmina.


Povzeto po Občina Tolmin

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
27.05.2020
8°C / 25°C
četrtek
28.05.2020
10°C / 23°C
petek
29.05.2020
9°C / 23°C