PROSTOFER NAJ BI V ŽIRI NAJ PRIPELJAL V ZAČETKU 2020

Sreda, 04. december 2019

Občina Žiri si s pomočjo donacij prizadeva do večje mobilnosti starejših. Pridružili so se humanitarnemu projektu Prostofer, ki povečuje mobilnost starejših, gibalno oviranih oseb in invalidnih oseb.


Občina Žiri si z vstopom v projekt želi najti trajnostno rešitev za dostop starejših in gibalno oviranih oseb do javnih ustanov, kot so zdravstveni domovi, občina, upravna enota, banke in druge, tako lokalno kot regionalno. Po besedah Blaža Karlina, strokovnega sodelavca za projekte na Občini Žiri naj bi se projekt začel izvajati v začetku leta 2020. Namenjen pa bo komu?


Izjava: Blaž Karlin 1


Prostofer“ bo tako na eni strani povezoval starejše, ki ne vozijo in jim javni prevoz praviloma ni na voljo kot na drugi starejše voznike, ki v takih primerih želijo pomagati. Projekt, ki temelji na prostovoljni pomoči žirovski občini pomagajo podpirati tudi lokalna podjetja s svojimi donacijami. Kot je še povedal Karlin, bodo pridobljena sredstva namenili za uporabo klicnega centra za pomoč, najem električnega avtomobila ter novo polnilno postajo. Poudarjajo pa, da storitev ne bo namenjena za tako imenovano „taxi službo“, ampak jo bo moč uporabljati v vseh primerih, ko bo to nujno potrebno.


Izjava: Blaž Karlin 2

Če ž
elite kot prostovoljni voznik oz. „prostofer“ pomagati tudi vi se lahko obrnete na občino Žiri, bodisi telefonsko ali elektronsko, kjer vam dobo na voljo z vsemi informacijami.Mirjam Debevc

Foto: Občina Žiri (Anica Kumer iz Društva upokojencev Žiri, Janka Planinc iz Zavarovalnice Triglav in žirovski župan mag. Janez Žakelj ob predaji enega izmed donatorskih čekov)

Izjava: Blaž Karlin 1
Izjava: Blaž Karlin 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
25.09.2020
18°C / 22°C
sobota
26.09.2020
10°C / 17°C
nedelja
27.09.2020
9°C / 16°C