AGROMEHANIKA PRVA MED GORENJSKIMI DRUŽBAMI

Ponedeljek, 09. december 2019

Agromehanika, ki je lani praznovala 50 let delovanja, je  vodilni proizvajalec kmetijske mehanizacije v Sloveniji in širši Evropi, letos pas je na osnovi nenehnega razvoja postala tudi Gorenjska gazela leta 2019. Njihovi proizvodi so prodajani v več kot 30 državah po celem svetu, večinoma preko posrednikov, ki jih najdete po celi Evropi, v Aziji, Afriki in Avstraliji. Vodilni proizvod je škropilna tehnika, vse bolj pa se uveljavlja kot proizvajalec kompaktnih traktorjev AGT. Ti traktorji so grajeni posebej za strma območja, vinograde in sadovnjake. Direktor družbe Jan Šinkovec na sobotnem srečanju, na kateri so podelili priznanja poslovnim partnerjem, ni skrival zadovoljstva nad uspehom celotnega 150 članskega kolektiva.

Izjava: Jan Šinkovec

Dobri rezultati pa niso nastali čez noč. Danes že pokojni ustanovitelj Friderik Lazar je dejavnost družbe pričel v skromni mehanični delavnic. Izdelovali so škropilno tehniko ter priključke za traktorje. Bili so zastopniki za velike proizvajalce mehanizacije, a so po osamosvojitvi številni posli propadli. Kot pove Friderikova žena, solastnica družbe, Viktorija Lazar, je bilo treba zelo razumno ukrepati.

Izjava Viktorija Lazar

Vika, kot jo kličejo, v podjetju opravlja številne posle, čeprav kot upokojenka. Nikoli ne pozabi poudariti, da so kmetijsko mehanizacijo za hribovske terene razvijali tudi zato, ker je sama doma iz Otaleža. Družbo Agromehanika, s katero Primorski val že dolga leta sodeluje, bomo spoznali v oddaji Prosti tir, prihodnji torek, na Primorskem valu.


Zvest kupec v Agromehaniki je tudi Aleš Kristančič


Na naslovni sliki: Viktorija Lazar in Jan Šinkovec ter njihov novi lepotec


Ivan Seljak


Jan Šinkovec
Viktorija Lazar

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
12.08.2020
20°C / 33°C
četrtek
13.08.2020
19°C / 32°C
petek
14.08.2020
19°C / 31°C