ZA NOVA HELIOPORTA V IDRIJI IN CERKNEM

Torek, 10. december 2019

Tako v idrijski kot v cerkljanski občini je nujno potrebno urediti varni pristajališči za helikopter nujne medicinske pomoči, poudarja vodstvo nujne medicinske pomoči v Zdravstvenem domu Idrija, Iskanje nove lokacije že poteka.

Zaradi gradbenih del, ki so se letos pričela v bližini sedanjega helioporta pri podjetju ETA Cerkno, ni več ustreznih pogojev za varno pristajanje helikopterja nujne medicinske pomoči v Cerknem. V Idriji je dogovorjeno mesto za pristajanje helikopterja nogometni stadion, ki tudi ne nudi vedno varnega pristanka, dovozna pot pa poteka preko urejenega parkirišča. Kot poudarja vodja nujne medicinske pomoči v Zdravstvenem domu Idrija, zdravnik Tine Pavšič, sta ustrezna in varna helioporta nujno potrebna v obeh občinah, saj sta po številu intervencij, pri katerih ZD Idrija zaprosi za helikoptersko nujno medicinsko pomoč, občini v samem vrhu v Sloveniji.

Trenutno se mesto pristanka helikopterja v Cerknem vsakokrat znova določi po dogovoru s pilotom, policisti in po potrebi gasilci, glede na stanje na gradbišču ob Eti v Cerknem, z županom in pristojnimi službami na Občini Cerkno ZD Idrija sodeluje pri iskanju alternativne rešitve. Prav v teh dneh je po navedbah Občine Cerkno potekal tudi ogled morebitnih nadomestnih lokacij za helioport v Cerknem.


Metka Rupnik (Vir: ZD Idrija)

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
25.09.2020
18°C / 22°C
sobota
26.09.2020
10°C / 17°C
nedelja
27.09.2020
9°C / 16°C