V TROPIH SO MNOGO MOČNEJŠI

Torek, 10. december 2019

Prebivalci krajev in rejci drobnice na območjih povečane prisotnosti volkov so z zadovoljstvom prejeli odločbo Ministrstva za okolje in prostor, ki lovskim družinam dovoljuje odstrel petih volkov. Odločba je te dni postala pravnomočna, velja pa do konca januarja prihodnjega leta. Odločba velja za lovišča  Sorica, Železniki, Selca, Porezen, Poljane, Gorenja vas in Sovodenj ter v delu lovišč Stara Fužina, Nomenj-Gorjuse in Bohinjska Bistrica, ki so izven območja Triglavskega narodnega parka.
Mnogi lovci in poznavalci gibanja in razmnoževanja divjih zveri na tem območju so mnenja, da se kljub temu ukrepu populacija volkov na tem koncu Slovenije ne bo tako hitro zmanjšala. Samo v cerkljanskem tropu je najmanj osem volkov, ki so že bili ujeti v fotografske objektive. Poleg tega sta v bližini še najmanj dva tropa, pokljuški in jelovški. Pričakovati je, da bo na področju paše ter varnosti občanov, še zlasti otrok,  prihodnje leto še bolj razgibano od letošnjega.Foto: Boštjan ČemažarIvan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
12.08.2020
20°C / 33°C
četrtek
13.08.2020
19°C / 32°C
petek
14.08.2020
19°C / 31°C