Z NOVIM LETOM BO ZAŽIVELA MEDOBČINSKA UPRAVA OBČIN AJDOVŠČINA, BRDA IN NOVA GORICA

Torek, 10. december 2019

Na skupni seji občinskih svetov Ajdovščina, Brda in Nova Gorica so svetniki potrdili ustanovitev skupne medobčinske uprave treh občin. Briška in novogoriška občina sta že prej sodelovali vse od leta 2012, letos pa se jima je pridružila še Občina Ajdovščina. Medobčinska uprava bo začela delovati z začetkom prihodnjega leta.

Občina Ajdovščina bo ob koncu leta izstopila iz medobčinske uprave z občinami Šempeter-Vrtojba, Miren-Kostanjevica, Vipava in Renče-Vogrsko ter se priključila novi, danes ustanovljeni medobčinski upravi z novogoriško in briško občino.

Dosedanjim nalogam, redarski službi in inšpektoratu, bodo v prihodnjem letu dodali še dve skupni službi. To bosta notranja revizijska služba. Tadej Beočanin

Posnetek Tadej Beočanin

V skupno občinsko upravo bodo prešli zaposleni inšpektorji in redarji iz obstoječe uprave, zaenkrat dodatne zaposlitve niso predvidene. Ajdovska občina bo iz dosedanje skupne medobčinske uprave prevzela dva tamkaj zaposlena in jim prezaposlila v novo medobčinsko upravo. Dogovori glede števila dodatnih zaposlenih pa še potekajo, saj bo dokončna odločitev sprejeta na podlagi izkušenj iz razširitve delovnega časa tudi na popoldanski in čas ob koncih tedna.

Sedež medobčinske uprave novogoriške, briške in ajdovske občine bo v Novi Gorici, do imenovanja novega direktorja pa bo skupno medobčinsko upravo vodila dosedanja vodja, to je trenutno direktorica občinske uprave novogoriške občine Maja Grapulin Vadjunec.

Posnetek Maja Grapulin Vadjunec


Za delovanje skupne medobčinske uprave bodo imele občine zagotovljeno sofinanciranje države, saj so po novem za to potrebne vsaj tri občine. Župan Občine Nova Gorica Klemen Miklavič.:

Posnetek  Klemen Miklavič

Kot navaja Miklavič, je končni cilj,  da se v medobčinsko upravo poveže celotna regija, ki jo združujejo Idrijca, Soča in Vipava.

Mestna občina Nova Gorica ima skupaj z Občino Ajdovščina že skupen javni Zavod za turizem ter z njo in v sodelovanju s še tretjo ustanoviteljico, Občino Renče -Vogrsko, ustvarja skupno turistično destinacijo Vipavska dolina.


Po STA 

Tadej Beočanin
Maja Grapulin Vadjunec
Klemen Miklavič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
12.08.2020
20°C / 33°C
četrtek
13.08.2020
19°C / 32°C
petek
14.08.2020
19°C / 31°C