SOPOTNIKI SE PREDSTAVIJO!

Četrtek, 12. december 2019

V občini Idrija bodo z 20. 1. 2020 v sodelovanju z Zavodom Sopotniki začeli izvajati storitev brezplačnih prevozov za starejše občanke in občane. Storitev bodo izvajali prostovoljci, stroške storitve bo pokrila Občina Idrija.

Program Sopotniki občanom, starejšim od 65 let, nudi brezplačne prevoze in s tem lažji dostop do nekaterih storitev, kot so na primer obisk zdravnika, prevoz po opravkih, udeležba na programih za starejše, nakupi v trgovinah … Na ta način Sopotniki pomagajo starejšim pri večji vključenosti v družbo, zmanjševati osamljenost in izoliranost predvsem starejših, ki živijo na podeželju.

Pri tem so ključni prostovoljci, ki z namenskim službenim vozilom Sopotnikov odpeljejo uporabnike po opravkih in ob sproščenem klepetu poskrbijo tudi za prijetno druženje.

Da bi idrijska javnost čim bolje spoznala to novo storitev, Občina Idrija 16. decembra ob 17. uri v pritličju Golijeve hiše na idrijskem Mestnem trgu pripravlja predstavitveni dogodek, na katerega vabijo vse generacije, kandidate za prostovoljce – voznike in morebitne uporabnike storitve, svojce in predstavnike deležnikov. 

Na dogodku bodo prostore pri Goliju predstavili kot novo mestno dnevno sobo, ki ne bo le sedež Sopotnikov, ampak bo na voljo druženju vseh generacij in bo redno gostila brezplačne dogodke, namenjene različnim starostnim skupinam.Metka Rupnik

Foto: Golijeva hiša bo sedež Sopotnikov in idrijska dnevna soba

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
19.06.2021
17°C / 30°C
nedelja
20.06.2021
17°C / 32°C
ponedeljek
21.06.2021
19°C / 34°C