PLANINSKA ODDAJA // PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE PODELILA PRIZNANJA ČLANOM

Petek, 13. december 2019

Planinska zveza Slovenije je v soboto na slovesnosti v Laškem podelila priznanja svojim članom za njihovo dolgoletno neutrudno in predano prostovoljno delo v planinstvu. Zveza je svečane listine podelila 11 zaslužnim posameznikom, spominske plakete je prejelo 25 planincev ob življenjskih jubilejih, podeljenih je bilo tudi šest priznanj vodstva PZS za posebne dosežke ter priznanje častni član PZS, s katerim se je poklonila sotvorcu slovenske himalajske zgodbe Tonetu Škarji.


Med prejemniki svečanih listin, najvišjih priznanj PZS, ki so izraz spoštovanja in skromna pozornost posameznikom za dolgoletno predano prostovoljno delo na različnih področjih planinske dejavnosti, je bil letos tudi Jožef Mežnar iz PD Tolmin, ki je priznanje prejel za zelo obsežno delo v PD Tolmin, predvsem na področju planinskega gospodarstva. V obrazložitvi priznanja je bilo poleg dejstva, da je že 40 let član Upravnega odbora PD Tolmin, navedeno, da je bil Mežnar vrsto let vodja Gospodarskega odseka PD Tolmin, zadolžen predvsem za uspešno poslovanje in primerno vzdrževanje koče na planini Razor in društvenih prostorov. V tem času je društvo pod njegovim vodstvom veliko gradilo. Koča na planini Razor je med prvimi v Sloveniji dobila električno energijo iz sončnih celic, obnovljena je bila streha, v letu 2009 pa je bil ob koči zgrajen nov zbiralnik za vodo. Društvo je dokončno uredilo društvene prostore v Tolminu in obnovilo zavetišča na Globokem. Koča na planini Razor je v tem času pridobila certifikata okolju in družinam prijazna planinska koča in postala širše prepoznavna kot planinska postojanka z visokimi standardi kvalitetne oskrbe.


Spominske plakete PZS, ki jih Planinska zveza Slovenije podeljuje ob življenjskih jubilejih svojim najzaslužnejšim članom za njihovo dolgoletno zvesto in izjemno uspešno delo, pa je prejelo tudi nekaj članov PD Cerkno - Miroslav Božič za obsežno delo v PD Cerkno, predvsem na vodniškem področju, saj je bil prvi vodnik v društvu in tako mentor vsem ostalim, in za vso pomoč pri vzdrževanju koče na Poreznu, Peter Sedej za prizadevno delo z mladimi, za delo na področju planinskega vodništva in planinskega gospodarjenja ter Radovan Lapanja za delo v alpinističnem odseku od ustanovitve dalje, za izobraževanje mladih alpinistov in za delo na področju planinskega gospodarjenja.


Simona Skočir - Po sporočilu za javnost PZS in zapisu PD Tolmin

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
12.08.2020
20°C / 33°C
četrtek
13.08.2020
19°C / 32°C
petek
14.08.2020
19°C / 31°C