SOŠKE ELEKTRARNE Z DONACIJO ZA OPREMO BOLNIŠNICE V STARI GORI

Nedelja, 15. december 2019

Družba Soške elektrarne je šempetrski bolnišnici v petek predala donacijo v višini 10.000 evrov. Denar bo bolnišnica namenila za ureditev posebne sobe za sproščanje invalidnih otrok, ki se bodo predvidoma konec januarja prihodnje leto preselili v novozgrajeni bolnišnični oddelek za invalidno mladino in rehabilitacijo v Stari Gori.

Podobno sobo za sproščanje so imeli že v starem bolnišničnem oddelku, vendar je bila precej manjša, precej predmetov pa je tudi že dotrajanih, je ob predaji donacije povedala vodja bolnišničnega oddelka v Stari Gori Sonja Šinigoj Cijan.

Družba Soške elektrarne Nova Gorica sicer že tradicionalno ob koncu leta namenja po 10.000 evrov šempetrski bolnišnici, denar pa vsako leto porabijo za opremljanje različnih oddelkov.

"Splošna bolnišnica je ustanova, v katero gravitirajo prebivalci s celotnega območja, v katerem Soške elektrarne proizvajajo elektriko, in zato je taka donacija primerna oblika," je ob tem dejal direktor Soških elektrarn Radovan Jereb.

V splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica sicer pričakujejo, da bodo letos skupaj prejeli za od 45.000 do 50.000 evrov donacij. Kot je ob predaji čeka povedal v. d. direktorja bolnišnice Radivoj Nardin, jim donacije omogočajo, da pacientom ponudijo višji standard, kot bi ga lahko, če jih ne bi bilo. Pomenijo tudi kakovost v zdravljenju in terapijah ter s tem posledično hitrejše okrevanje pacientov.


Po STA
Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
12.08.2020
20°C / 33°C
četrtek
13.08.2020
19°C / 32°C
petek
14.08.2020
19°C / 31°C