V PIRANU BELA GOLOBICA NA VALOVIH ALFA

Sreda, 18. december 2019

Klekljana instalacija "Bela golobica na valovih alfa", ki je bila izdelana in prvič razstavljena leta 2016 v Ljubljani, na svetovnem kongresu mednarodne organizacije za klekljano in šivano čipko - OIDFA, bo tokrat razstavljena v okviru skupinske razstave "Jaslice v piranskih cerkvah".

Društvo Prijatelji zakladov sv. Jurija in Župnija Piran 22. decembra že 20. leto zapored pripravljata to skupinsko razstavo v okviru katere bo multimedijska umetnica Eva Petrič svojo instalacijo Bela golobica na valovih alfa predstavila v krstilnici sv. Janeza Krstnika.

Po fotografijah Eve Petrič so v Čipkarski šoli Idrija izrisali vzorce za klekljanje idrijske čipke za belo golobico, čipke so izdelale članice Društva klekljaric idrijske čipke, za organizacijo in tehnično podporo pa je poskrbelo društvo Idrija 2020.

Instalacija, pričevalka ljubezni in prinašalka sporočila o miru z načinom izdelave poudarja simbolnost valovanja alfa in ponazarja posebnost idrijske čipke. Bela golobica je sinergija generacij klekljaric in ustvarjalcev, ki z ljubeznijo povezujejo valovanje niti v enkratne čipkaste forme.

 Skupinske jaslice v Piranu in z njimi bela golobica iz idrijske čipke bodo na ogled do 6. januarja 2020.


Metka Rupnik 

Vir: Čipkarska šola Idrija
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
23.04.2024
7°C / 12°C
sreda
24.04.2024
7°C / 14°C
četrtek
25.04.2024
6°C / 15°C