BOŽIČNICA V VRHPOLJU

Nedelja, 05. januar 2020

Danes, ob 17.uri, se bo v Župnijski cerkvi v Vrhpolju odvijal koncert božičnih pesmi domačih zborov iz Vrhpolja, kot goste večera so tokrat medse povabili Goriški oktet Vrtnica.


Tradicionalni koncert božičnih pesmi so domačini poimenovali kar Božičnica v Vrhpolju, ki že dolgih 15 let bogati utrip župnije in kraja v času božičnih in novoletnih praznikov. Na njej vsako leto domači cerkveni mešani pevski zbor, najmlajši otroški pevski zbor in mladinski pevski zbor zapojejo domačinom in drugim obiskovalcem številne znane božične napeve iz bogate zakladnice slovenskih cerkvenih skladb.
»Na petje v župniji in glasbeno dejavnost v kraju smo namreč Vrhpoljci zelo ponosni in želimo, da bi tradicija ostajala močna.« je za Primorski val povedala zborovodja cerkvenega mešanega pevskega zbora Vrhpolje, Ana Kodelja.


Božične pesmi na koncertu povezuje izbrana beseda, ki poslušalce nagovori o Jezusovem rojstvu ter domači glasbeniki instrumentalisti, ki dodajo skladbam svoj glasbeni pečat. Ko vsak koncert se tudi Božičnica zaključi slovesno, s skupnim igranjem in prepevanjem vseh generacij Vrhpoljskih pevcev in glasbenikov.

Na sliki: znameniti Rupnikov mozaik v cerkvi sv. Primoža in Felicijana v Vrhpolju.


»Letošnja božičnica bo nekoliko drugačna, saj bodo poleg domačega zbora na njej zapeli tudi imenitni gostje – Goriški oktet Vrtnica, poleg tega pa bodo zadonele tudi domače orgle. Želimo si, da bi si podarili čas in prisluhnili božičnim skladbam, ki so tako blizu slovenskemu človeku in njegovemu čutenju. Vabljeni torej dane ob 17h v Vrhpolje.« je za Primorski Val še povedala Ana Kodelja.Ana Štokelj

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
05.07.2020
16°C / 31°C
ponedeljek
06.07.2020
17°C / 33°C
torek
07.07.2020
13°C / 28°C