NOV KULINARIČNI VODNIK-STIČIŠČE RAZLIČNOSTI ALPSKEGA, MEDITERANSKEGA IN PANONSKEGA PROSTORA

Sreda, 08. januar 2020

Izšel je nov kulinarični vodnik za pripravo jedi iz slovenske drobnice.


Nov kulinarični vodnik, ki ponuja vsaj dvanajst idej za pripravo predjedi, prigrizkov, glavnih jedi, in sladic iz mesa in mleka drobnice, je nastal s sodelovanjem lokalnih kuharskih mojstric in mojstrov ter lokalnih akcijskih skupin LAS Notranjska, LAS Dolenjska in Bela krajina, LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline ter LAS s CILjem.


Vodnik je ena od dejavnosti skupnega projekta Novi izzivi slovenske drobnice, ki je sofinanciran s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja med leti 2014 in 2020.



Jedi, ki so vključene v brezplačno knjižico, izhajajo iz natečaja za izbor receptov jedi iz mesa in mleka drobnice, ki ga je ICRA razpisala skupaj z vsemi štirimi LAS-i. S knjižico ohranjajo kulinarično dediščino, ki med seboj razlikuje ali zbližuje posamezne pokrajine, s predstavljenimi jedmi pa tudi prestopajo meje tradicionalnega in želijo obogatiti vsakdanje in praznične jedilnike z vključevanjem mesa in mleka drobnice.


Nov kulinarični vodnih štirih gastronomskih regij Slovenije je na voljo tako v elektronski kot v tiskani obliki na sedežu ICRE v Idriji.


Mirjam Debevc, ICRA

Foto: ovčja klobasa v testu (arhiv ICRA)

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!



Pozabljeno geslo?

 

sreda
09.10.2024
15°C / 21°C
četrtek
10.10.2024
17°C / 20°C
petek
11.10.2024
10°C / 23°C