BARVE ZNANJA - NOVA ODDAJA NA PRIMORSKEM VALU

Torek, 07. januar 2020

Tekmovanje POPRI nacionalno tekmovanje za najboljšo podjetniško idejo med mladimi s 15-letno tradicijo. Letos so se organizatorji odločili, da pripravijo nekaj sprememb, o katerih je za Primorski val spregovorila Marjana Simčič Humar.

Izjava Marjana Simčič Humar

Z regijskimi predizbori skušajo v Primorskem tehnološkem parku še bolj povezati gospodarstvo in izobraževanje na osnovnem in srednjem nivoju in upajo, da se bo na ta način vzpostavila mreža, ki bo mladim omogočila, da bodo v podpornem okolju razvijali in udejanjali svoje podjetniške ideje. Ob tem Marjana Simčič Humar dodaja, da namen tekmovanja ni zgolj vpeljevanje podjetništva med mlade temveč tudi razvijanje podjetniških kompetenc, ki pri soočanju z najrazličnejšimi življenjskimi izzivi pridejo prav tudi v vsakdanjem življenju. Finale tekmovanja, na katerega se bodo uvrstili regijski zmagovalci, bo letos 7. aprila v Novi Gorici.  Še novička iz domačih logov. Znano je, da je spletna stran Primorskega vala ena najbolj obiskanih lokalnih strani na Primorskem. Te dni smo zbrali statistične podatke o obiskih v lanskem letu. V letu 2019 je stran obiskalo 1.450.000 obiskovalcev. V letošnjem letu na strani načrtujemo nekaj novosti, postopno bomo vključevali nova, bolj interaktivna orodja. V vsebinskem smislu bo stran ohranjala linijo kakovostnih informativnih vsebin, več poudarka pa bomo namenili tudi našim poslovnim partnerjem.
V zadnjih tednih smo pogosto omenjali Vipavski Križ, kjer so domačini na izviren način v vas pripeljali na tisoče turistov, kar jim zavidajo mnogo večji kraji. Božično novoletni projekt živih jaslic v kombinaciji s postavitvami maket je ideja, ki zasluži vso pozornost. Vipavski Križ je Primorski val obiskal na Silvestrovo – in ker se je projekt zaključil z včerajšnjim dnem, smo utrinek prihranili tudi za oddajo Barve znanja. Z nami je predsednik Turističnega društva Vipavski križ Hari Bat.

POSNETEK Hari Bat


To je le nekaj utrinkov iz naše torkove oddaje Barve znanja, celotna oddaja pa je na voljo na:


Barve znanja 7.1.2020Na fotografijah: Popri tekmovanje, Vipavski Križ

Marjana Simčič Humar
Hari Bat

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
11.07.2020
16°C / 30°C
nedelja
12.07.2020
14°C / 28°C
ponedeljek
13.07.2020
13°C / 27°C