VEMO IN POVEMO

Petek, 10. januar 2020

Jutri, 11. januarja, Planinsko društvo Vipava v sodelovanju z župnijo Podraga organizira vsakoletno peš romanje, imenovano tudi pohod po Otmarjevi poti. Pohod se začne ob 6. uri, s sveto mašo v cerkvici sv. Urbana ob cesti v Podragi in zaključi v župnijski cerkvi sv. Mohorja in Fortuna okrog 18. ure, prav tako s sveto mašo. Več o ideji samega pohoda, Leon Kodre iz Planinskega društva Vipava.

Izjava Leon Kodre


Otmarjeva pot je zelo prijetna za hojo, večinoma poteka po stezah in kolovozih a zaradi svoje dolžine (25 km), 12 urne hoje, in zaradi nenehnih vzponov in spustov, zahteva dobro kondicijsko pripravljenost. Več o poteku pohoda Leon Kodre.

Izjava Leon Kodre


Otmar Črnilogar je bil duhovnik, profesor latinščine in grščine, filozof, prevajalec Svetega pisma in ljubitelj gora. Rojen je bil v Šebreljah, lani pa je minilo 10 let od njegove smrti. V Vipavi je poznan tudi kot oče Planinskega društva Vipava, saj mu je predsedoval kar sedem let.11. januarja se zgodi še en pohod, in sicer Zimski nočni vzpon na Črvov vrh. Gre za tradicionalen dogodek, ki ga  Turistično društvo Šentviška planota organizira prvo soboto ob polni luni v letu. Več o pohodu pove predsednik društva Marko Kenda.

Izjava Marko kenda
 


Celotna oddaja Vemo in povemo

Leon Kodre 1
Leon Kodre 2
Marko Kenda

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
05.07.2020
16°C / 31°C
ponedeljek
06.07.2020
17°C / 33°C
torek
07.07.2020
13°C / 28°C