SOPOTNIK USPEŠNO DELUJE TUDI NA AJDOVSKEM

Torek, 14. januar 2020

Na ajdovskem Sopotniki pišejo zgodbo, ki je iz dneva v dan bolj uspešna, kajti vedno več starostnikov in prostovoljcev voznikov se odloča za Sopotnike. V lanskem letu je po podatkih spletne strani Lokalne Ajdovščina, storitev uporabljalo okrog 150 starostnikov, ki so prevoz potrebovali predvsem do zdravnika ali trgovine, letos naj bi se po mnenju župana to število povečalo. Prevoze teh starostnikov je opravilo okrog 25 prostovoljcev, tako mlajših upokojencev kot tudi študentov.


Izjava župana Občine Ajdovščina, Tadeja Beočanina


Prav zaradi povečanega dela pri prevozu starejših oseb po različnih opravkih, se je na pot podalo novo vozilo za prevoze starostnikov, ki bo pripomoglo še k večji mobilnosti in kakovosti življenja občanov. Vozilo je doniralo podjetje Avtocenter crono  Ajdovščina. V svojem voznem parku za storitev Sopotniki pa ima Občina Ajdovščina, že od vsega začetka tudi električnega golfa s katerim prostovoljci pridno nabirajo kilometre.


Projekt Sopotniki je v Ajdovščini zaživel leta 2018, prvi v vlogi voznika se je preizkusil župan Tadej Beočanin, ki je še v praksi lahko spoznal storitev Sopotniki. Prostovoljci na ajdovskem pa medse vabijo tudi nove voznike prostovoljce, ki želijo pomagati in radi vozijo ter spoznavajo nove ljudi in kraje.

Foto: Lokalne Ajdovščina

Ana Štokelj

Tadej Beočanin

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
27.05.2020
8°C / 25°C
četrtek
28.05.2020
10°C / 23°C
petek
29.05.2020
9°C / 23°C