TINA IN PROSTOVOLJCI ŽE V AKCIJI!

Četrtek, 16. januar 2020

V občini Idrija se bo v ponedeljek, 20. januarja, na pot prvič podal avtomobil idrijskih Sopotnikov, ki bo omogočal brezplačne prevoze starejših prebivalk in prebivalcev občine po opravkih.  V zadnji fazi pa je tudi oblikovanje »ekipe«, ki bo tako ali drugače sodelovala pri zagotavljanju te storitve.

Izvajanje storitve v projektu Sopotniki je plod sodelovanja med Občino Idrija in zavodom Sopotniki, izvajali pa jo bodo prostovoljci. Idrijska občina je šestnajsta občina v Sloveniji in trinajsta enota tega zavoda, ki uvaja storitve brezplačnih prevozov za prebivalce občine, starejše od 65 let. S tem skuša blažiti probleme starejših s podeželskega in mestnega okolja v občini pri zagotavljanju prevozov do bolnišnice, po opravkih, v trgovino, na kulturne in druge dogodke ter lajšati osamljenost in izključenost starejših iz aktivnega življenja.

Tina Benčina, ki bo koordinirala Sopotnike v Idriji, se že usposablja, da bo znala kar najbolj učinkovito razporejati brezplačne prevoze po idrijski občini. V ponedeljek pa bo šlo zares, saj bo že sprejemala prve klice uporabnikov.

Danes z usposabljanjem začenjajo tudi prostovoljci, dober ducat se jih je prijavilo, ki bodo izvajali prevoze v projektu Sopotniki z avtomobilom, ki ga je zagotovila Hidria.  Ti uporabnikom ne bodo le vozniki, ampak v času prevoza tudi družabniki in spremljevalci.   


Metka Rupnik

Foto: Zavod Sopotniki


 

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
18.09.2020
15°C / 28°C
sobota
19.09.2020
13°C / 26°C
nedelja
20.09.2020
9°C / 28°C