50. SREČANJE SLOVENCEV VIDEMSKE POKRAJINE IN POSOČJA

Četrtek, 16. januar 2020

V Kobaridu se bo v soboto, 18. januarja, dogodilo že 50. novoletno srečanje Slovencev iz Posočja in Videmske pokrajine. Okrogla obletnica, v okviru katere je v soavtorstvu treh avtorjev z obeh strani meje nastala tudi knjiga o zgodovini in sedanjosti čezmejnega sodelovanja, bo poleg obiska visokih državnih in deželnih predstavnikov iz Italije in Slovenije obeležena tudi s kulturnim programom. O jubilejnem srečanju je za naš radio spregovorila Tanja Volarič Karlo iz kobariške občine, ki je gostiteljica in glavna organizatorka tokratne prireditve.

Tanja Volarič Karlo izjava 1


Osrednji govornik na srečanju bo predsednik RS Borut Pahor, poleg njega pa bodo na oder stopili kobariški župan Marko Matajurc, eden od idejnih vodij srečevanj Slovencev iz Slovenije in Italije Zdravko Likar in David Klodič, glasbeni in kulturni delavec iz Benečije. Častna gosta bosta poleg županov vseh treh posoških in vseh zamejskih občin tudi Peter Česnik, minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, in generalni konzul v Trstu Vojko Volk. Srečanje bodo v Kulturnem domu v Kobaridu pričeli ob 17. uri.Primož Božič

Tanja Volarič Karlo

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
25.02.2020
8°C / 13°C
sreda
26.02.2020
9°C / 10°C
četrtek
27.02.2020
-2°C / 10°C