TURISTIKA // PRAVLJIČNA VASICA ŠE DO KONCA JANUARJA

Četrtek, 16. januar 2020

V prazničnih decembrskih dneh so kraji kar prekipevali od najrazličnejših prireditev, namenjenih zlasti otrokom. Januarja pa se je življenje spet vrnilo v stare tirnice, pravljičnost je izginila. A ne povsod.

V Škofji Loki so ta čaroben pravljični utrip podaljšali vse do konca tega meseca.

Tam za vse obiskovalce, otroke in odrasle, vsak dan odpre vrata pravljična Zimska vasica, ki razveseljuje otroško domišljijo in vzbuja otroške spomine v odraslih. Tam obiskovalca objame drugačen svet – svet miru, prijateljstva in drobnih presenečenj, vse tisto, kar ljudje pogrešajo v vsakdanjem življenju.

Pravljična zimska vasica v Škofji Loki je zrasla iz dobrodelnih vzgibov in nepričakovano že doslej vzbudila veliko zanimanje obiskovalcev. Več pa izveste v pogovoru Metke Rupnik z Vesno Knific Levič, ki si je vasico zamislila in jo skupaj s pomočniki – prostovoljci tudi postavila.

Izjava Vesna Knific Levič 1

In kaj v tej zimski vasici lahko vidijo, doživijo obiskovalci?  Ko stopiš v vasico, se znajdeš v svetu pravljice in dobre energije.

Izjava Vesna Knific Levič 2

Obiskovalci v pravljično Zimsko vas v Škofji Loki prihajajo z vseh koncev Slovenije. Babice in dedki tja pripeljejo svoje vnučke, ti pa se potem v deželo znova vračajo s svojimi starši.

Izjava Vesna Knific Levič 3

In kdaj odpira svoja vrata pravljična zimska vasica v Škofji Loki?

Izjava Vesna Knific Levič 4


Metka Rupnik

 

Izjava Vesna Knific Levič 1
Izjava Vesna Knific Levič 2
Izjava Vesna Knific Levič 3
Izjava Vesna Knific Levič 4

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
10.12.2023
2°C / 10°C
ponedeljek
11.12.2023
2°C / 11°C
torek
12.12.2023
2°C / 13°C