TABORNIKI BODO S POMOČJO EVROPSKIH SREDSTEV MLADE ŠOLALI ZA ŽIVLJENJE

Petek, 17. januar 2020

Društvo tabornikov Rod aragonitnih ježkov Cerkno je bilo uspešno na razpisu Evropske komisije z nazivom Evropska solidarnostna enota. Ta združuje mlade ljudi v gradnji bolj vključujoče družbe, podpori ranljivim skupinam  in odzivanju na družbene izzive.

Aragonitni ježki so bili na razpisu Evropske solidarnostne enote uspešni s  projektom Skozi leto ''dvajstdvajst'', ki zajema taborniški program v tem letu in vključuje vse aktivnosti od petkovih sestankov do taborjenja.

Mladi prostovoljci bodo izvajali program namenjen osnovnošolskim otrokom predvsem iz Cerknega in okolice. Več o programu pa starešina tabornikov Blaž Makuc.


Izjava Blaž Makuc

Seveda pa je cilj vodstva tabornikov, da mladim ponudijo zabavo na kreative, ustvarjalen in zdrav način.Kot še poudarja Makuc, je taborništvo šola za življenje. To šolo pa želijo oblikovati tako, da bo zanimiva za čim širši krog mladih. Za njimi je uspešno izpeljana prireditev Človek, ne jezi se, oči organizatorjev pa so že uprte v aktivnosti v naravi, ki jih je preko leta zelo veliko. Preko vsega leta pa „rajevci“ izvajajo promocijske aktivnosti za pridobivanje novih članov.
Foto: RAJ Cerkno

Ivan Seljak
 

Blaž Makuc

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
25.02.2020
8°C / 13°C
sreda
26.02.2020
9°C / 10°C
četrtek
27.02.2020
-2°C / 10°C