ZGODOVINSKA MESTA SE PREDSTAVIJO

Petek, 17. januar 2020

Te dni tečejo še zadnje priprave na letošnji sejem Alpe-Adria 2020, ki bo postregel z idejami za aktivni, zeleni oddih, novosti s področja opreme in storitev kampinga in karavaninga, še posebej privlačna pa bosta mednarodni strokovni sejem okusov in predstavitev zgodovinskih mest.


Na tej osrednji turistični sejemski prireditvi v Sloveniji, ki bo na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču potekala od 29. januarja do 12. februarja, se bo na razstavnem prostoru I feel Slovenija pod okriljem Slovenske turistične organizacije letos predstavila ponudba Združenja zgodovinskih mest Slovenije.


Sodelovala bodo vsa mesta, ki so vključena v Združenje zgodovinskim mest Slovenije, in sicer Idrija, Škofja Loka, Celje, Jesenice, Kamnik, Koper, Kostanjevica na Krki, Kranj, Metlika, Novo mesto, Piran, Ptuj, Radovljica, Slovenske Konjice, Šentjur, Tržič in Žužemberk.


Mesta z bogato stavbno dediščino kažejo raznovrstnost kulture in skrbijo za ohranjanje in oživljanje mestnih posebnosti, ki omogočajo pristna doživetja vsak dan v letu. Poudarek bo na kulinarični in vinski dediščini ter ponudbi kulturnih doživetij v zgodovinskih mestih.


Turistična zveza Slovenije z društvi iz cele Slovenije bo na sejmu krepila prepoznavanje naravne, zgodovinske, kulturne, okoljske, gastronomske in obrtne dediščine, na sejmu pa bo, med drugim, predstavljena tudi krožna daljinska pot Juliana Trail.


Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
25.02.2020
8°C / 13°C
sreda
26.02.2020
9°C / 10°C
četrtek
27.02.2020
-2°C / 10°C