V LOGATCU 1. SEJEM POKLICEV

Torek, 21. januar 2020

Šolski sklad Ježek, ki deluje na OŠ Osmih talcev Logatec, prireja v četrtek, 23. januarja, v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Logatec 1. sejem poklicev. Na sejmu želijo osnovnošolcem, ki se bodo letos oz. v prihodnjih letih odločali o nadaljevanju izobraževalne in s tem tudi poklicne poti, predstaviti nekatere od možnosti, ki se jim na tej poti odpirajo, s posebnim poudarkom na podjetjih in šolah, ki delujejo v bližnji in daljni okolici Logatca. Na dogodku, ki se bo odvil v prostorih OŠ 8 talcev Logatec, bodo na informacijskih kotičkih predstavniki podjetij in šol staršem in osnovnošolcem predstavljali različne poklice, odgovarjali pa bodo tudi na morebitna vprašanja.

Slovenske srednje šole bodo v februarju pričele z informativnimi dnevi, na katerih bodo v svoje vabili bodoče dijake, po besedah Martine Perc Tratnjak, predsednice šolskega sklada Ježek, pa hočejo s sejmom še pred tem osnovnošolcem predstaviti čim več možnosti za njihovo poklicno pot, prav tako bi radi, da bi otroci o prihodnosti razmišljali že pred zaključkom osnovnošolskega izobraževanja. O šolah, ki se bodo predstavile na sejmu, je Martina Perc Tratnjak povedala

Martina Perc Tratnjak 1 

Na naše vprašanje, kako so se podjetja oziroma podjetniki pripravili na sejem, odgovarja Martina Perc Tratnjek.

Martina Perc Tratnjak 2

Sejem bodo sicer sooblikovali tudi sodelavci območne obrtno-podjetniške zbornice Logatec. Njen direktor Dejan Šraml tako ocenjuje trenutno stanje na trgu dela na območju, ki ga pokriva njihova zbornica.

Dejan Šraml 1

V izjavi nam je Dejan Šraml prav tako pojasnil, zakaj se se na obrtno-podjetniški zbornici Logatec odločili za sodelovanje pri organizaciji sejma poklicev. 

Dejan Šraml 2

Sejem se bo sicer v četrtek, 23. januarja, odvijal od 17.00 do 19.00, nato pa se bo v jedilnici osnovne šole začela okrogla miza, s katero se bo dogodek tudi zaključil.


Primož Božič

Foto: Klavdija Senica
 

Martina Perc Tratnjak 1
Martina Perc Tratnjak 2
Dejan Šraml 1
Dejan Šraml 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
01.06.2020
11°C / 27°C
torek
02.06.2020
12°C / 26°C
sreda
03.06.2020
12°C / 25°C