ZADNJA JANUARSKA SOBOTA V SPODNJI IDRIJI V ZNAMENJU PLANINSTVA

Četrtek, 23. januar 2020

 Zadnja januarska sobota bo v Spodnji Idriji v znamenju planinstva in gorniškega znanja več kot 130 mladih planincev. Odvilo se bo 31. državno tekmovanje Mladina in gore!


Šolsko športno tekmovanje Mladina in gore je ekipno tekmovanje, namenjeno osnovnošolcem od šestega do devetega razreda, letos pa bo že petič izvedena tudi podobna preizkušnja za srednješolce. 


Gre za program Mladinske komisije pri Planinski zvezi Slovenije, kjer mladi tekmujejo v znanju, veščinah in izkušnjah z vseh področij in oblik planinskega delovanja, v Sloveniji pa poteka že od leta 1988. Da zanimanje za tovrstne aktivnosti pri mladih, kljub poplavi različnih dejavnosti, ne usiha, so v lanskem letu dokazali domači Prfarskim štrukljevci, ki jim je uspelo pomesti z najboljšimi ekipami iz cele Slovenije. Tako letos državnim prvakom pripadla čast in dolžnost, da gostijo državno tekmovanje Mladina in gore. Tokratno, že 31. po vrsti, se bo odvijalo v soboto, 25. januarja v Spodnji Idriji. Vabi Nace Breitenberger, mentor in predstavnik organizatorjev.


Izjava: Nace Breitenberger


Tekmovanje Mladina in gore je eno najpomembnejših možnosti za popularizacijo planinstva med mladimi. Na državno tekmovanje se je uvrstilo 24 najboljših osnovnošolskih ekip iz vse Slovenije, na petem tekmovanju MIG za srednješolce pa se bo pomerilo tudi 17 srednješolskih ekip.


Organizatorji 31. državnega tekmovanja Mladina in gore so: Planinska zveza Slovenije, Mladinska komisija PZS, Zavod za šport RS Planica, Planinsko društvo Idrija in Osnovna šola Spodnja Idrija.


Mirjam Debevc (po zapisu Mance Ogrin in Anke Rudolf)

Foto: PZS


Izjava: Nace Breitenberger

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
25.02.2020
8°C / 13°C
sreda
26.02.2020
9°C / 10°C
četrtek
27.02.2020
-2°C / 10°C