TRIDNEVNI PRAZNIK PETJA V DESKLAH

Sobota, 25. januar 2020

Z včerajšnjim dnem se je v Desklah pričela Revija pevskih zborov Goriške 2020, ki že tradicionalno poteka v Kulturnem domu Deskle. 


Tri zaporedne koncertne večere prireja Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Nova Gorica, ob pomoči KD Svoboda Deskle, OŠ Deskle in Krajevne skupnosti Anhovo – Deskle, pove vodja JSKD Nova Gorica Sabina Volk Simčič.


Izjava: Sabina Volk Simčič


Revija bo v goste pripeljala 28 zborovskih sestavov s približno 500 pevci, programi nastopajočih pa zajemajo tako sakralno kot profano zborovsko literaturo, ki jo bodo predstavili ženski, moški in mešani pevski zbori ter večji in manjši vokalni sestavi.  


V umetniško-strokovnem pogledu bo revijo spremljala poznavalka področja zborovske glasbe Andreja Mertinjak, občinstvo pa je in bo lahko še dva dneva prisluhnilo slovenskim umetnim in ljudskim pesmim in repertoarjem iz svetovne zakladnice zborovske literature.  Prisrčno vabljeni na praznik petja v Deskle še danes in jutri, oba dneva ob 18. uri v Kulturni dom Deskle.Mirjam Debevc

Foto: Občina Kanal ob Soči (atelje Pavšič Zavadlav)

Izjava: Sabina Volk Simčič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
18.09.2020
15°C / 28°C
sobota
19.09.2020
13°C / 26°C
nedelja
20.09.2020
9°C / 28°C