SKRITI GOST MIG VIKI GROŠELJ

Nedelja, 26. januar 2020

Na včerajšnjem 31. državnem tekmovanju Mladina in gore je bilo tekmovanje v planinskem znanju in spretnosti resda osrednji, ne pa tudi edini dogodek, saj se je ob in po tekmovalnih preizkušnjah odvijal še pester program. Že pred prvimi dopoldanskimi tekmovanji za uvrstitev v finale so gostitelji, PD Idrija in OŠ Spodnja Idrija, pripravili kulturni program, ki so ga z glasbenimi in plesnimi točkami sooblikovali pevski zbor OŠ Spodnja Idrija pod vodstvom Eve Lahajnar, klavirski duo učenk učiteljice Maje Tajnšek in plesna skupina Nastje Lakner Čavlović. 

Z besedami spodbude pred pričetkom tekmovanja so tekmovalce nagovorili ravnateljica OŠ Spodnja Idrija Janja Habe, predsednik Planinskega društva Idrija Nace Breitenberger, predsednik Meddruštvenega odbora planinskih društev Posočja Dušan Plesničar, načelnica Mladinske komisije Planinske zveze Slovenija Ana Suhadolnik, načelnica Mladinskega odseka PD Idrija Katarina Bončina in dolgoletna koordinatorica tekmovanja Brigita Čeh. V popoldanskem času pa se jim je pridružil tudi predsednik PZS Jože Rovan.

Mlade planince pa je navdušil tokratni skriti gost, zanimiva osebnost, ki jo k sodelovanju povabi organizator državnega tekmovanja in ostane neodkrita do osrednjega popoldanskega dela tekmovanja. Tokrat je bil to vrhunski alpinist, planinski vodnik, gorski reševalec, športni pedagog in pisatelj Viki Grošelj. Grošelj je izrazil občudovanje nad znanjem mladih planincev, zatem pa je na zanimiv, iskriv način spregovoril o svojih alpinističnih dosežkih, od tistih prvih na plezališču Turnc na vznožju Šmarne gore do vzponov na najvišje vrhove sveta, saj vse do danes ostaja Slovenec z največ preplezanimi osemtisočaki.Metka Rupnik

Foto: Jošt Rovtar

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
18.09.2020
15°C / 28°C
sobota
19.09.2020
13°C / 26°C
nedelja
20.09.2020
9°C / 28°C