KULINARIČNA DOŽIVETJA, KI JIH V 2020 NE GRE ZAMUDITI!

Torek, 11. februar 2020

Lanara Consulting, gre za ekipo specializiranih strokovnjakov za inovativne tržne pristope v turizmu, je te dni objavila seznam kulinaričnih doživetij, ki jih v letu 2020 ne smete zamuditi. Med vsemi dogodki in destinacijami so izbrali nekaj takšnih, ki bodo s svojo edinstvenostjo pričarali čudovite kulinarične trenutke. 

 

V okviru Evropskega tedna regij in mest v Bruslju leta 2018 je bil Sloveniji podeljen uradni naziv Evropska gastronomska regija 2021. Obetajo se kulinarični dogodki z izjemnimi gastronomskimi doživetji in presežki, kjer se bodo predstavile kulinarične mojstrovine ter najboljši lokalni mojstri in pridelovalci hrane. Ob poplavi odličnih dogodkov na tem področju, so pripravili nabor edinstvenih kulinaričnih doživetij, ki poleg spoznavanja slovenskih jedi in pijače pričarajo tudi posebna kulturna in avtentična doživetja.

 

Seznam bodo tekom leta še nadgrajevali, med trenutno 15 kulinaričnih doživetij, ki jih letos ne smete zamuditi, pa so med prvimi uvrstili tudi Praznik idrijskih žlikrofov, ki poteka v drugi polovici avgusta v Idriji, tipične vipavske osmice, ki potekajo dvakrat letno po 10 dni in Vinski safari, ki ga ponujajo v Goriških Brdih – torej med top gurmanskimi destinacijami se je znašlo kar nekaj doživetij v primorski regiji, ki naj bi bila dom najboljšim sortam vina v Sloveniji.

 

Mirjam Debevc

Foto: Robert Zabukovec

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!



Pozabljeno geslo?

 

torek
08.10.2024
10°C / 19°C
sreda
09.10.2024
15°C / 22°C
četrtek
10.10.2024
16°C / 21°C