BARVE ZNANJA//OCENJEVANJE ČIPK ZA PRIDOBITEV PRAVICE DO UPORABE GEOGRAFSKE OZNAČBE

Torek, 11. februar 2020

Te dni Odbor za označbo geografskega porekla idrijske čipke vabi klekljarice, da oddajo svoje čipke v postopek ocenjevanja, ki jim omogoča pridobitev pravice do uporabe označbe porekla blaga ''Idrijska čipka'' na svojih čipkah. Postopek izdaje dovoljenj za uporabo te označbe idrijska poteka enkrat letno, čas za oddajo letošnjih vlog pa je do konca februarja. Vloge so klekljaricam dostopne na spletni strani idrijska čipka geografska označba in certifikat ali na Čipkarski šoli Idrija. V postopku se ocenjujejo čipke, izdelane po vzorcih, objavljenih v priročniku Idrijska čipka geografska označba, ki je brezplačno na voljo na Čipkarski šoli Idrija, na TIC-u Idrija in v njegovi spletni trgovini.

O pomenu in postopku ocenjevanja bo spregovorila današnja oddaja, Uvodoma pa beseda o tem pomenu delovanja Odbora za označbo porekla idrijske čipke, ki je bil ustanovljen pred 21. leti. Več Metka Fortuna, predsednica tega odbora. Z njo se je pogovarjala Metka Rupnik. 

posnetek

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
21.09.2020
12°C / 25°C
torek
22.09.2020
15°C / 24°C
sreda
23.09.2020
16°C / 22°C