V ČRNEM VRHU VSTALA PRIMORSKA!

Četrtek, 13. februar 2020

Danes dopoldan je v Črnem Vrhu nad Idrijo v telovadnici tamkajšnje osnovne šole potekala spominska slovesnost ob obletnici smrti narodnega heroja Janka Premrla-Vojka, ki so jo organizirali Združenje borcev za vrednote NOB Idrija-Cerkno OZZB Črni Vrh in Zadlog ter OŠ Črni Vrh.

Ob prisotnosti primorskih praporščakov je svečanost s slovensko himno otvoril pevski zbor OŠ Črni Vrh. Ravnateljica Irena Kenk je z uvodnim nagovorom v svoji sredi pozdravila Boža Novaka, podpredsednika zveze borcev NOB Slovenije, Rina Velikonjo, predsednika pokrajinskega odbora združenja borcev NOB, Angela Vidmarja, predsednika zveze policijskih veteranov Sever, Bojana Režuna, državnega svetnika in predsednika Odbora združenja borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Idrija – Cerkno ter Gorazda Humarja, podpredsednika društva Tigr Primorska, društva za negovanje rodoljubnih tradicij, ki je takole pokomentiral kulturni del programa, ki so ga pripravili črnovrški učenci ob pomoči mentoric Jane Peternel in Damjane Vončina.


Izjava: Gorazd Humar 


Kenkova je v svojem govoru poudarila, da je partizanstvo slavno dejanje našega naroda in si zato zasluži zgodovinski spomin, saj krepi našo samozavest pri soočanju z izzivi današnjega sveta, ob enem pa je na vprašanje ali je narodne zavesti pri učencih v današnjem času dovolj, odgovorila:

 

Izjava: Irena Kenk 


Kulturni program so zaokrožili s pesmijo Vstala Primorska v izvedbi pevskega zbora. Prav ob koncu je spregovoril še Bojan Režun, soorganizator dogodka, ki se je zahvalil vsem nastopajočim in z besedami upanja, da bo ta tradicionalna slovesnost živela še mnogo let, pospremil vse prisotne k polaganju venca ob spomenik Janka Premrla - Vojka, ki stoji pred šol. S tem se je prireditev tudi zaključila.

 

 

Mirjam Debevc

 

Izjava: Gorazd Humar
Izjava: Irena Kenk

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
09.07.2020
13°C / 28°C
petek
10.07.2020
13°C / 32°C
sobota
11.07.2020
15°C / 32°C