KUMERDEJVO PRIZNANJE TUDI V AJDOVŠČINO

Petek, 14. februar 2020
Včeraj je v Muzeju novejše zgodovine Slovenije v Ljubljani potekala slovesnost in podelitev priznanj Blaža Kumerdeja za leto 2019. Priznanja vsako leto podeli Zavod Republike Slovenije za šolstvo posameznikom, skupinam ali institucijam za odlično partnerstvo pri razvoju in uvajanju novosti v vzgojno – izobraževalnih ustanovah. S temi priznanji se ZRSŠ pravzaprav zahvali posameznikom, skupinam za visoke dosežke pri zahtevnem delu z mladimi ter pri ustvarjalni inovativnosti. Letos je dobitnic priznanj pet, med njimi je tudi odlična pedagoška delavka in vzgojiteljica iz Otroškega vrtca Ajdovščina, Nadja Likar, ki je bila za Kumerdejevo priznanje predlagana s strani Zavoda Republike Slovenije za šolstvo. Nadja kot vzgojiteljica deluje v vrtcu že več kot trideset let. Več o bistvu poklica vzgojitelja, Nadja Likar.


Izjava Nadja Likar 1 


Nadja v vzgojno – izobraževalnem delu v oddelku sledi sodobnim smernicam o procesni kakovosti vrtca, njeno vodilo pa so ji predvsem odzivi in pobude otrok v oddelku. Vedno poskrbi za dobro počutje in za aktivno vključenost vsakega otroka v skupini, neprestano išče ter podpira otrokove potenciale, spodbuja njihovo iniciativnost, ustvarjalnost in celosten razvoj ter napredek otrok dokumentira na svojevrsten način. Že več let sodeluje tudi z Zavodom RS za šolstvo – Oddelek za predšolsko vzgojo. Več o svojem delu z otroci, Nadja Likar.  


Izjava Nadja Likar 2 

V nabito polni dvorani Muzeja novejše zgodovine Slovenije so nagrajenke ter ostale udeležence dogodka nagovorili tudi dr. Vinko Logaj, direktor Zavoda RS za šolstvo, Martina Vuk, državna sekretarka Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ter Tomaž Kranjc, predsednik Komisije za podelitev priznanj Blaža Kumerdeja. Vsi trije govorniki so v glavnem delu dogodka vsem nagrajenkam vročili tudi priznanje, značko ter šopek rož. Blaž Kumerdej je slovenski razsvetljenec, šolnik in eden prvih ravnateljev, ki je v svoji šoli izobraževal predvsem učiteljske kandidate, včasih tudi že nameščene učitelje. Zagovarjal je, da moraš za učiteljski poklic nujno poznati oziroma znati materin jezik - slovenščino. Ana Štokelj

Nadja Likar 1
Nadja Likar 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
12.08.2020
20°C / 33°C
četrtek
13.08.2020
19°C / 32°C
petek
14.08.2020
19°C / 31°C