DVE KULINARIČNI POTEPANJI MED TOP 100 NA SVETU

Sobota, 15. februar 2020

Te dni je strokovna komisija ITB Berlin na listo stotih trajnostnih turističnih projektov na svetu, ki se bodo potegovali za nagrado »zgodbe dobre prakse zelenih destinacij«, uvrstila kar dva z Idrijskega in Cerkljanskega, to sta »Frudl špancir – okusi dediščine« Šlabnik turizma iz Idrije in »Vandranje po gričih« Društva Hudournik. Prvi je kulinarični sprehod po Idriji, na katerem turisti  poleg znamenitosti mesta spoznajo lokalne dobrote Idrije. Društvo Hudournik pa turista popelje na izlet po okoliških Idrijsko-Cerkljanskih gričih, kjer gostje uživajo v naravnih in kulturnih znamenitostih, zanimivih zgodbah in domačih dobrotah kmetij na Krniški in Šebreljski planoti.

Kdo se bo na seznamu zavihtel najvišje in prejel omenjeno nagrado, bo znano 4. marca na svečanosti ITB Berlin. Tako nagrada kot tudi sam dogodek, sta posvečena prepoznavanju inovativnih in dobrih praks na področju kakovostnega, atraktivnega, a trajnostnega v turizmu.

Metka Rupnik

Foto: Petra Žitnik

 


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!



Pozabljeno geslo?

 

torek
08.10.2024
10°C / 19°C
sreda
09.10.2024
15°C / 22°C
četrtek
10.10.2024
16°C / 21°C