JUTRI ODPRTJE MESTNE DNEVNE SOBE V IDRIJI

Sreda, 26. februar 2020

Pritličje pred leti popotresno sanirane Golijeve hiše, ki je ena najbolj prepoznavnih starih meščanskih hiš na idrijskem Metnem trgu, bo odslej združevalo vsebine, namenjene občanom. S simboličnim otvoritvenim dogodkom bo jutri ob 17.uri v njih zaživela mestna dnevna soba, ki bo namenjena spontanemu ali organiziranemu srečevanju in druženju različnih generacij prebivalcev mesta in obiskovalcev. Ideja o mestni dnevni sobi je rezultat sodelovanja Občine Idrija že v projektu City Centre Doctor in aktualnega projekta Urbact, ki se osredotoča na prizadevanja za oživljanje starih mestnih jeder.


Pred dnevi pa se je v pritličje Golijeve hiše že preselila še ena dejavnost, saj tam deluje pisarna Zavoda Sopotniki, ki nudi brezplačne prevoze za starejše občane nad 65 let do zdravnika, po opravkih, v trgovino. Storitev je zelo lepo zaživela med uporabniki, pritegnila je tudi več kot ducat prostovoljcev, ki prevoze izvajajo.


Aprila pa naj bi v centru Idrije zaživela še informacijska točka projekta Mreža za bivanje, kjer bodo na voljo informacije za najemodajalce in najemnike stanovanj na območju idrijske občine.


Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
06.04.2020
4°C / 21°C
torek
07.04.2020
5°C / 21°C
sreda
08.04.2020
5°C / 21°C