SEVERNO PRIMORSKA PODJETJA Z UKREPI ZA OMEJEVANJE KORONAVIRUSA

Sreda, 26. februar 2020

Na Severno Primorski gospodarski zbornici zbirajo informacije, kako se soočajo s težavami, ki jih že občuti gospodarstvo v regiji zaradi koronavirusa,  in katere ukrepe so družbe v regiji že izvedle zato, da bi zmanjšale možnost okužb.

Podjetja že zaznavajo težave, povezane z dobavami materialov, pretokom blaga in odpovedmi poslovnih dogodkov, kot pojasnjuje Nevenka Volk Rožič, direktorica Severno Primorske gospodarske zbornice Nova Gorica.

Izjava Nevenka Volk Rožič  1


Podjetja, ki so o stanju poročala severnoprimorski gospodarski zbornici, so v pretežni meri že sprejela preventivne organizacijske ukrepe za to, da proizvodni procesi ne bi bili moreni.

Izjava Nevenka Volk Rožič  2

Številna podjetja na severnem primorskem so že organizirala sestanke, na katerih zaposlene seznanjajo z uvajanjem zdravstvene ukrepe, ki jih v zvezi s preprečevanjem širjenja koronavirusa priporoča zdravstvena stroka. Ukrepi se nekoliko razlikujejo, glede na dejavnost družb, nanašajo pa se predvsem na izogibanje  prostorom, kjer je veliko ljudi (gostilne, trgovski  centri), uporabo papirnatih robčkov, redno umivanje in  razkuževanje rok, omejevanje poslovnih potovanj, na priporočilo, da vsak, ki pri sebi opazi simptome, podobne simptomom korona virusa ostati doma in biti pozoren na potek bolezni, priporočajo tudi spremljanje informacij v medijih, na spletnih straneh Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Univerzitetnega kliničnega centra v zvezi s širjenjem korona virusa v posameznih državah.

V številnih podjetjih so izdelali pisna interna navodila in zaposlene obveščajo na različne načine, tudi s plakati, nameščajo razkuževalna sredstva in izvajajo dezinfekcijo delovnih prostorov, kjer je možno, ponujajo zaposlenim možnost dela od doma, preklicujejo množične sestanke in srečanja ter pozivajo zaposlene, da se izognejo zasebnim potovanjem v kraje s povečano stopnjo tveganja.

V izrazito izvozno naravnanih družbah uvajajo večjo kontrolo vodstva podjetij nad službenimi potovanji in obiski tujcev v podjetju s povečano stopnjo rizika.

Nekatera podjetja celo načrtujejo opravljanje samo tistih storitev na rizičnih področjih, ki so povezana z že sklenjenimi pogodbami.Metka Rupnik

Nevenka Volk Rožič 1
Nevenka Volk Rožič 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
06.04.2020
4°C / 21°C
torek
07.04.2020
5°C / 21°C
sreda
08.04.2020
5°C / 21°C