V KANALU SE BODO STAREJŠI VOZILI NA ELEKTRIKO, VSI OSTALI PA POČASNEJE SKOZI ROČINJ IN PLAVE

Sreda, 26. februar 2020

Občina Kanal ob Soči se je pred časom priključila projektu Prostofer, ki na osnovi prostovoljstva starejšim omogoča prevoz do nujno potrebnih opravkov, ki jih drugače zaradi odsotnosti drugih možnosti prevoza ne bi zmogli opraviti. Projekt je za občine finančno ugoden, saj prevoze opravljajo prostovoljci, avto pa priskrbi poslovni partner, trenutno je to družba Petrol, ki bo kanalski občini posodila električno vozilo. V okviru projekta je poskrbljeno tudi za delovanje klicnega centra, ki po klicu uporabnika poskrbi za to, da voznik prostovoljec izve, kdo potrebuje prevoz. Kanalska županja nam je o projektu zaupala naslednje.

Izjava 1: Tina Gerbec   

V občini pa se obeta tudi poskus umiritve prometa na glavni cesti Nova Gorica–Tolmin. Pred časom postavljeni informativni merilci hitrosti so pokazali, da vozniki v dveh naseljih pogosto prekoračijo dovoljenih 50 km/h, kar ogroža tako lokalne prebivalce kakor varno vključevanje na glavno cesto. Kanalska županja o tej ureditvi pravi

Izjava 2: Tina Gerbec

Kakor nam je županja še zaupala, so se za radarje odločili ker so jim na Direkciji za ceste v naselju Plave zavrnili vse druge možnosti, tako semaforje na senzor kot tudi prehod za pešce in hitrostne ovire.

Primož Božič

Foto: prostofer.si


Izjava 1: Tina Gerbec
Izjava 2: Tina Gerbec

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
06.04.2020
4°C / 21°C
torek
07.04.2020
5°C / 21°C
sreda
08.04.2020
5°C / 21°C