KONEC TEDNA ODPIRA VRATA TEHNIŠKI MUZEJ SLOVENIJE

Četrtek, 27. februar 2020

V današnji oddaji Turistika vas bomo popeljali v največji slovenski muzej, Tehniški muzej Slovenije, ki se nahaja v Bistri pri Vrhniki. V nekdanjem kartuzijanskem samostanu so na ogled številne stalne in občasne razstave s področij kmetijstva, prometa, gozdarstva, lesarstva, lovstva, ribištva, tekstila, elektrotehnike in tiskarstva.

V nedeljo, 1. marca bo bo Tehniški muzej Slovenije odprl svoja vrata. S tem bo pričel bogato letno sezono in ljubiteljem tehnike se tudi letos obetajo številne novosti. Za današnjo Turistiko na Primorskem valu vas bo tja povabila njihova sodelavka Urša Vodopivec.


Urša Vodopivec o pričetku sezone


Kot je znano, tudi na Primorskem valu smo ga že obiskali, se enota Tehniškega muzeja nahaja v Polhograjski graščini. Ta oddelek je posvečen telekomunikacijam in tudi tam vas bodo to nedeljo sprejeli s posebej pripravljenim programom.


Urša Vodopivec o muzeju telekomunikacij
Vrnimo se nazaj v Bistro, kjer se bo, kot že rečeno, v nedeljo pričela letna sezona. Sodelavke in sodelavci muzeja vam bodo v prihodnjih mesecih ponudili različne razstave in prireditve. O nekaterih pa več Urša Vodopivec.Urša Vodopivec o programih
Foto: TMSIvan Seljak

 

Urša Vodopivec o pričetku nove sezone
Urša Vodopivec o muzeju telekomunikacij
Urša Vodopivec o programih

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
06.04.2020
4°C / 21°C
torek
07.04.2020
5°C / 21°C
sreda
08.04.2020
5°C / 21°C