ZBIRALKA VETRA

Petek, 28. februar 2020

 Mestna knjižnica Idrija je sinoči v Bevkovi knjižnici Cerkno pripravila prav poseben dogodek, ki ga je imenitno izpeljala novopečena direktorica zavoda Nada Božič Eržen.
V goste je povabila pesnico, ki sicer živi v Ljubljani, rojena pa je bila v Cerknem, Ivo Miholič. Pred novim letom je izšla njena že četrta pesniška zbirka Zbiralka Vetra, ki jo je včeraj predstavila domači publiki.

Pesniška zbirka, tako, kot vse dosedanje, je v literarnem smislu nekaj posebnega. Ob prebiranju njenih verzov že površni bralec opazi, da ni ljubiteljica gostobesedja, a kar zapiše na papir, je občudovanja vredno, pa čeprav gre za čiste pesniške metafore, ali preprost pogled na svet, v katerem ima tudi žalost svoj smisel, sicer ne bi bilo brez smisla tudi njegovo nasprotje. Iva Miholić ima še eno posebnost, na katero je sinoči opozoril tudi voditeljica, njena dobra poznavalka: med uglajene, do potankosti izpiljene, verze  po potrebi vnese povsem slengovski govor, ki izdelkom daje poseben čar. In kako njeni izdelki nastajajo? Iva Miholić:

Posnetek Iva MihilićVsekakor si njena zbirka, kot ostale doslej, zaslužijo pozornost ljubiteljev kovanih stihov. Večjo, kot so jo izkazale založbe, ki so pesnici ponudile le verbalno podporo, izdati pa jih je morala v samozaložbi.Ivan Seljak

Iva Miholić

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
06.04.2020
4°C / 21°C
torek
07.04.2020
5°C / 21°C
sreda
08.04.2020
5°C / 21°C