NAČRTOVANA ŠIRITEV POHODNIŠKE POTI JULIANA TRAIL

Petek, 28. februar 2020

Na Primorskem valu smo pred časom predstavljali enega izmed projektov lokalne akcijske skupine Dolina Soče, v okviru katerega je nastala 270 km dolga krožna pohodniška pot Julijske Alpe imenovana tudi Juliana Trail. Pot po manj znanih stezah, planinah in dolinah v 16-ih etapah obkroži gorski masiv Julijskih Alp in trenutno sestavlja sklenjeno celoto. Kakor nam je povedal Janko Humar, pa so že od začetka načrtovali, da se bo pot širila tudi navzven. Prva širitev utegneta biti etapi, ki bi pot pri Tolminu povezali s kanalsko in briško občino. V Kanalu so že pristopili k trasiranju, Nika Testen iz tamkajšnjega TIC-a nam je opisala, kako so v prejšnjem tednu začeli z aktivnostmi pri pripravi poti.  


Izjava 1: Nika Testen


Med hojo so že posneli GPS sled, sledi še popis lokacij, kjer bodo stali količki z usmerjevalnimi tablami in pridobitev soglasij za njihovo postavitev. Čaka jih še ureditev nekaterih odsekov, ki so slabše vzdrževani, sicer pa je atraktivna pot po Kanalskem Kolovratu večinoma pripravljena za uporabo. Nika Testen upa, da bodo sredstva za ureditev dobili na kakšnem od projektov lokalne akcijske skupine Dolina Soče, če pa ne bo šlo drugače jih bo zagotovila občina Kanal. 


Primož Božič

Foto: TIC Kanal

Izjava 1: Nika Testen

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
06.04.2020
4°C / 21°C
torek
07.04.2020
5°C / 21°C
sreda
08.04.2020
5°C / 21°C