Vanja Hvala
Voditeljica programa
Včeraj zvečer se je v Gostilni Lovec v Novakih odvijala prva od letošnjih dveh načrtovanih ocenjevanj suhomesnatih izdelkov.
Komisija, ki so jo sestavljali Stane Makuc, Anton Mezeg, Zdenko Žonta in Ciril Gantar, je tokrat v oceno prejela kar 25 vzorcev, ločeno pa je ocenila suhe in kuhane klobase .Na koncu so svojo oceno podali tudi ljubiteljski ocenjevalci. Komisija in vsi prisotni so bili nad kakovostjo vzorcev lahko več kot zadovoljni.
Lado Mavrič iz Reke, ki se teh ocenjevanj redno udeležuje, je tokrat dosegel devetnajstico v kategoriji suhih klobas, Tomaž Kavčič iz Gor pa kar v obeh kategorijah. Tudi sicer je ocenjevanje pritegnilo pozornost pridelovalcev mesnin iz širšega območja Primorske, Gorenjske in osrednje Slovenije. Ko bodo v domačih kleteh dozorele tudi salame, bo v Novakih ponovno živahno.
Salamiada se bo odvijala v soboto, 25. aprila.
Ivan Seljak
Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.
Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!