NA SEVERNO PRIMORSKEM PRIPRAVLJENI NA VEČJI OBSEG OKUŽB

Nedelja, 22. marec 2020

Čeprav občinski štabi civilne zaščite posvečajo veliko pozornosti obveščanju občanov, vsi še vedno ne spoštujejo vseh odredb in prepovedi, sporočajo iz regijskega štaba civilne zaščite za severno Primorsko. Iz občine Kanal tako še naprej poročajo o problematiki druženja večjih skupin pri bencinskih servisih kljub že večkratnemu posredovanju policije. V več krajih po občinah so pred odprtimi trgovinami redarji, vse več občin pa tudi po samostojni poti poizkuša priti do zaščitne opreme, so sporočili iz regijskega štaba.

Predsedniki krajevnih skupnosti in društev na Cerkljanskem so se hitro odzvali na prošnjo za pomoči Občini Cerkno in civilni zaščiti pri pripravi na organizacijo dodatne oskrbe za občanke in občane v primeru, da se razmere v zvezi z virusom zaostrijo. Javilo se je kar 44 prostovoljcev, ki so v naslednjih tednih pripravljeni pomagati pri varstvu otrok, prevozih, dostavi hrane in širjenju potrebnih informacij. Za pridobivanje informacij o potrebah v občini Cerkno so vzpostavili tudi telefonsko številko 051 222 880, na katero lahko občani vsak dan med 9. 00 in 13. 00, če  potrebujejo kakršno koli pomoč.

Člani ajdovske skupine gorsko-reševalne službe Tolmin medtem opozarjajo pohodnike na znanih točkah v občini, da držijo primerno razdaljo in se ne zadržujejo na vrhovih oziroma pred kočami. Iz ajdovske občine so tudi sporočili, da je v izdelavi prototip 3D-natisnjene zaščitne maske.

Medtem so tudi v občini Kobarid zagotovili psihosocialno pomoč, ki je sicer že na voljo v nekaterih občinah. V Kobaridu so odprli še eno posebno telefonsko številko (030 609 437) za vse, ki potrebujejo podporo pri premagovanju trenutnih izzivov.

Po podatkih civilne zaščite Idrija trenutno poteka stalna oskrba treh stanovanj in starejših posameznikov, ki jim dostavljajo zdravila. Poleg prostorov v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti Vojsko je zagotovljenih še devet sob v Mladinskem centru Idrija, ki so pripravljene za nastanitev v primeru večjega izbruha epidemije v občini. Ob tem opozarjajo na pomanjkanje zaščitne opreme v ustanovah, saj so v idrijski občini kar trije domovi za starejše, psihiatrična bolnišnica in zdravstveni dom.

Po zapisih štabov CZ in Občin


Na sliki: Zahod s Cola. Ne bojte se rdečega sonca,rdeča barva predstavlja tudi  življenjsko energijo, življenjsko moč, voljo do življenja, vztrajnost, vzdržljivost...

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
24.09.2020
16°C / 22°C
petek
25.09.2020
15°C / 24°C
sobota
26.09.2020
18°C / 23°C