MEJNI PREHOD ROBIČ JUTRI PONOVNO ODPRT (DOPOLNJENO)

Nedelja, 22. marec 2020

Minuli petek smo poročali o pobudi županov občin Bovec, Kobarid in Tolmin k ponovnemu odprtju mejnega prehoda Robič, potem ko je Vlada RS v četrtek z novim odlokom ohranila odprte samo še 4 mejne prehode na slovensko-italijanski meji. 

Danes zjutraj so posoški župani s strani notranjega ministra Aleša Hojsa dobili prvo informacijo, da naj bi bil mejni prehod Robič od jutri naprej za nujne prehode ponovno odprt. Tekom dneva so dobili natančnejše informacije, kako in za koga bo prehod meje dovoljen.

Od ponedeljka, 23. marca, bo torej na bivšem mednarodnem mejnem prehodu Robič ponovno vzpostavljena kontrolna točka za izstop in vstop v državo. Prehod bo omogočen vsem občankam in občanom posoških občin in predstavnikom podjetij, ki delajo v Italiji in je njihov izstop oziroma vstop nujen zaradi poslovne in humanitarne dejavnosti.

Nadzor na kontrolni točki bo izvajala policija, kontrolna točka pa bo odprta od 5. do 23. ure, kar se glede na oceno ogroženosti in drugih objektivnih vzrokov lahko še spremeni.

Župani ob tem opozarjajo, da morajo imeti vsi, ki prestopijo državno mejo, pri sebi potrdilo, s katerim na zahtevo uradne osebe izkažejo razlog za izstop oziroma vstop v državo.

Iz Občine Kobarid so še sporočili, da njihovi občani omenjeno potrdilo lahko prejmejo neposredno na kontrolni točki ob izstopu iz države na mejnem prehodu Robič, kjer jim ga bo izročila policija, ali po predhodni telefonski najavi na Občini Kobarid. 

Občane ostalih dveh občin, Bovec in Tolmin, pa prosijo, da se za potrdilo zglasijo na matični občini.


Simona Skočir


Fotografija: Rdeči križ Tolmin

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
26.05.2020
10°C / 24°C
sreda
27.05.2020
8°C / 24°C
četrtek
28.05.2020
10°C / 23°C