TRI SVETNIŠKE SKUPINE ZA SKLIC IZREDNE SEJE ZA ZNIŽANJE CEN KOMUNALNIH STORITEV

Ponedeljek, 23. marec 2020

Svetniške skupine SD, SDS in Naša Notranjska, skupno 9 članov logaškega občinskega sveta, predlagajo sklic dopisne seje občinskega sveta. Na njej naj bi obravnavali eno samo točko dnevnega reda, in sicer znižanje cen komunalnih storitev za čas trajanja epidemije za 15%.


Predlagajo tudi sprejem sklepa, da bi se kot prvi mesec uveljavitve znižanja cen štel marec 2020, kot zadnji pa tisti mesec, ko bi vlada oznanila konec epidemije. Sklep naj bi veljal za gospodinjstva in malo gospodarstvo, in sicer po kriterijih, ki veljajo za ukrep kriznega znižanja cen elektrike, ki ga vodi ministrstvo za infrastrukturo. Svetniške skupine predlagajo tudi sklep, da znižanje velja tudi za ostale gospodarske subjekte na območju logaške občine, če znižanje ne posega v okvire nedovoljene državne pomoči po predpisih Evropske unije.


Svetniškim skupinam predlagateljicam se zdi pomembno, kot so zapisali, da v kriznih razmerah, ko se po končanju epidemije napoveduje tudi gospodarska recesija, poskušajo že vnaprej tako gospodarstvo kot tudi gospodinjstva vsaj v majhnem delu razbremeniti, da bo okrevanje tako splošne potrošnje kot tudi zagon gospodarstva vsaj malce lažji. V primeru pobude gre za zgleden primer sodelovanja za dobrobit občanov, ne glede na ideološke razlike, še poudarjajo svetniške skupine predlagateljice. Predlog so v imenu 9 svetnikov občinskega sveta podpisali: Aljoša Peček za SD, Zoran Mojškerc za SDS in Klemen Trpin za Našo Notranjsko.Metka Rupnik (po sporočilu za javnost)

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
05.07.2020
16°C / 31°C
ponedeljek
06.07.2020
17°C / 33°C
torek
07.07.2020
13°C / 28°C