V ZD IDRIJA ŠE NAPREJ DELAJO KOT VSTOPNA AMBULANTA

Ponedeljek, 23. marec 2020

Bolnike s sumom okužbe na novi koronavirus so, po odločitvi pristojnega ministrstva, najprej obravnavali v 16 vstopnih ambulant po Sloveniji, med katerimi je tudi ZD Tolmin. Po torkovih novih navodilih ministrstva je kot vstopna ambulanta v četrtek začelo delovati še 14 zdravstvenih domov po Sloveniji, med njimi tudi ZD Idrija. Po novih navodilih ministrstva pa naj bi se število vstopnih lokacij spet vrnilo na prvotnih 16.


Ministrstvo za zdravje je svojo odločitev, da se na terenu poleg 16 prvotno že delujočih vzpostavi še 14 novih vstopnih ambulant za osebe, za katere obstaja sum, da so okužene s koronavirusom, utemeljevalo z dejstvom, da vstopamo v 2. fazo epidemije, ko je pričakovati povečano število težje obolelih pacientov.


Po teh navodilih so v četrtek nove vstopne ambulante že začele delovati. V petek pozno zvečer pa so zdravstveni domovi prejeli novo navodilo ministrstva za zdravje, da se zdravstveno delo na primarni ravni vrača v prejšnje stanje, oziroma da bodo bolnike s sumom na okužbo z novim koronavirusom spet sprejemali le v 16 vstopnih ambulantah. Po informacijah iz ZD Idrija pri njih načina dela niso spremenili in delajo enako, kot že od četrtka dalje.


Po pojasnilih ministrstva naj bi bile razlog za odločitev o vračanju na bolj redko mrežo vstopnih ambulant logistične težave pri dobavi zaščitne opreme.


Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
19.06.2021
17°C / 30°C
nedelja
20.06.2021
17°C / 32°C
ponedeljek
21.06.2021
19°C / 34°C