DOBRODELNA AKCIJA OSNOVNE ŠOLE VIPAVA

Torek, 24. marec 2020

Že dober teden veljajo izredne razmere zaradi koronavirusa, ki se razširja po celem svetu, kako dolgo bo to trajalo, da se vse normalizira, ne ve nihče.  Seveda je v  času epidemije še toliko težje družinam v stiski, ki se že tako težko prebijajo iz meseca v mesec. 


Na Osnovni šoli Draga Bajca Vipava so v soboto pričeli z dobrodelno akcijo, s katero bodo pomagali družinam učencev, ki nimajo možnosti svojim otrokom zagotoviti hrano in drugih osnovnih potrebščin. V ta namen so na šoli odprli poseben račun, na katerega lahko kdorkoli nakaže prostovoljne prispevke. Več o ideji dobrodelne  akcije, Mojca Pev, ravnateljica OŠ Vipava.


Izjava Mojca Pev


Na šoli si  prizadevajo, da bi k dobrodelni akciji stopila tudi širša množica in lokalna podjetja, ki bi kakorkoli pomagala.


Malo drugače so dobrodelni na Osnovni šoli Danila Lokarja Ajdovščina. Kot je bilo že nekajkrat omenjeno, v tem času, poteka pouk osnovnih šol in srednjih šol kar na daljavo, preko računalnikov oziroma preko spleta. Nekateri učenci na OŠ Ajdovščina si računalnika ne upajo privoščiti oziroma ga nimajo. Da pa ne bi imeli težav pri izobraževanju na daljavo, so se na šoli odločili, da tem otrokom  za čas epidemije posodijo šolske računalnike in jim s tem omogočijo nemoteno učenje.


Več o uspešnosti izobraževanja na daljavo in o dobrodelni akciji pa v sredini šolski oddaji, ki bo na sporedu jutri popoldne ob 17h.Ana Štokelj

Mojca Pev

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
05.07.2020
16°C / 31°C
ponedeljek
06.07.2020
17°C / 33°C
torek
07.07.2020
13°C / 28°C