ČEMU JE NAMENJEN ŠOTOR PRED VSTOPNO AMBULANTO ZD IDRIJA?

Torek, 24. marec 2020


Kot je znano, je tudi ZD Idrija eden tistih v Sloveniji, kjer deluje vstopna ambulanta za Covid-19 in kjer jemljejo brise in obravnavajo osebe, pri katerih obstaja sum, da so morda okuženi s koronavirusom. Od včeraj pa je pred vhodom v vstopno ambulanto postavljen tudi šotor. In čemu je namenjen?


ZD Idrija je kot vstopna točka za odvzem brisa in obravnavo oseb v zvezi z morebitno okuženostjo s koronavirusom pričel delovati 19.. marca, ko je Slovenija vstopila v 2. fazo epidemije. Vstopna ambulanta deluje v prostorih Centra za krepitev zdravja v stavbi obnovljenega starega zdravstvenega doma, zato tisti, ki se pridejo testirat za koronavirus,vstopajo drugje kot ostali pacienti.

Od včeraj pa je pred vhodom v stavbo, kjer deluje vstopna ambulanta, postavljen večji šotor, urejena je tudi dekontaminacijska cona za tamkajšnje zaposlene. Šotor je postavil občinski štab civilne zaščite Občine Idrija ob pomoči idrijskih gasilcev in tabornikov, namenjen pa je odvzemu brisa izven prostorov vstopne ambulante. 

Zdravnik bo namreč na osnovi svoje presoje, da obolelemu niti ne bi bilo potrebno vstopiti v prostore vstopne ambulante ali pa v primeru, če bi bila osebna slabo pokretna ali v slabšem zdravstvenem stanju, bris lahko odvzel kar zunaj, da se bo oboleli z vozilom zapeljal pod šotor in mu bo zdravnik odvzel bris, ne da bi bilo obolelemu potrebno stopiti iz avtomobila. Šotor omogoča odvzem brisa na za pacienta bolj diskreten način in tudi v slabih vremenskih razmerah.  


Metka Rupnik
Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
11.07.2020
16°C / 30°C
nedelja
12.07.2020
14°C / 28°C
ponedeljek
13.07.2020
13°C / 27°C