KAKO VIRUS VPLIVA NA DUHOVNIŠKI STAN?

Četrtek, 26. marec 2020
Kot je znano, je zaradi visoke bolezenske nalezljivosti prišlo do popolne prepovedi vseh množičnih dogodkov in zaprtja vseh javnih ustanov. Da bi preprečili širjenje koronovirusa so tudi slovenski škofje določili izredne ukrepe, ki so stopili v veljavo 13. marca in bodo veljali vse do preklica. V času izrednih razmer so torej odpovedani vsi množični cerkveni dogodki, verouk, maše, podeljevanje zakramentov in župnijska praznovanja.

Kljub temu, da so svete maše in ljudske pobožnosti v cerkvi prepovedani, pa duhovniki v tem času ne počivajo, temveč obhajajo svete maše, a žal sami. Pravzaprav bi lahko rekli, da jim zadnje čase delajo družbo razne snemalne naprave, ki poskrbijo, da obred pride v domove vernikov. Sveti maši lahko tako vsak dan prisluhnete na radiu, televiziji in tudi na spletu. Poleg svetih maš pa imajo duhovniki tudi druge obveznosti. Več o njihovi dejavnosti v tem izrednem času, župnik Marko Sabotič s Planine.

Izjava Marko Sabotič 1

Komunikacija je pomemben sestavni del vsakdanjega življenja, nihče ne more živeti, ne da bi komuniciral z drugimi ljudmi. Do zadnjih razmer so bili duhovniki vedno v neposredni komunikaciji s širšo množico ljudi, sedaj pa so našli drugačne metode komuniciranja na daljavo. Več o tem kako so se znašli v začasni situaciji pa Marko Sabotič.

Izjava Marko Sabotič 2


Na sliki: Cerkev Sv. Pavla na Planini

Ana Štokelj

Marko Sabotič 1
Marko Sabotič 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
26.09.2020
10°C / 18°C
nedelja
27.09.2020
8°C / 18°C
ponedeljek
28.09.2020
10°C / 18°C