TESTNE ZAŠČITNE MASKE, PRAVLJICA O HUDOBNEM KORONARJU, DONACIJE ZAŠČITNE OPREME ...

Četrtek, 26. marec 2020

Občinski štabi civilne zaščite se še vedno soočajo s pomanjkanjem zaščitne opreme, na območju Nove Gorice z nedovoljenimi prehodi meje, v Goriških Brdih pa s prepovedanim druženjem na bencinskih servisih.


Iz večine občin in tamkajšnjih štabov CZ prihajajo še naprej opozorila, da ni dovolj osebne zaščitne opreme, zato sta razveseljivi donaciji zaščitnih mask, in sicer občanke v Ajdovščini in podžupana občine Kobarid Marka Miklaviča. Plod prizadevanj ajdovskega občiskega štaba CZ ter tamkajšnjih podjetij in podjetnikov so prve testne zaščitne maske, ki so jih izdelali včeraj.
Mlinotest si s svojo pobudo ministrstvu za gospodarstvo prizadeva doseči dogovor o najbolj primernem obratovalnem času svojih trgovin v manjših krajih in vaseh, da ne bi zaradi uredbe o minimalnem odprtju, ki presega kadrovske možnosti marsikatere njihove manjše trgovine, teh zapirali in bodo starejši občani prisiljeni odhajati v večje trgovske centre, s tem pa bodo veliko bolj izpostavljeni okužbam.


Štab CZ občine Idrija je priskrbel najnujnejšo zaščitno opremo za vse enote gasilskih društev v Gasilski zvezi Idrija. Maske so zagotovili tudi trem ponudnikom, ki hrano razvažajo na domove. Po priporočilu pediatrov ZD Idrija in v sodelovanju z občino pa iščejo način, kako bi otrokom in staršem v občini posredovali terapevtsko pravljico o tem, kako so ljudje skupaj premagali hudobnega zmaja Koronarja.

Občinski štab CZ Kobarid je zagotovil zaščitna očala za zdravstveno osebje Doma upokojencev v Tolminu, saj morajo po novem tudi oni jemati brise v primeru suma na okužbo. Ker se je včeraj precej ohladilo, vremenska napoved pa tudi v naslednjih dneh ni ugodna, je občinski štab civilne zaščite Občine Tolmin včeraj poskrbel za montažo ogrevalne naprave ob ambulanti COVID-19 v Tolminu. Pred stavbo zdravstvenega doma v Tolminu bodo postavili nadstrešek, ki bo povezal vse tri kontejnerje in šotor.


Metka Rupnik (po izjavi za javnost regijskega štaba CZ)

Foto: Občina Ajdovščina


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
18.09.2020
15°C / 28°C
sobota
19.09.2020
13°C / 26°C
nedelja
20.09.2020
9°C / 28°C