V PRIZADEVANJIH ZA IZDELAVO RAZKUŽILA

Petek, 27. marec 2020


Na severnem Primorskem je uradno potrjena 7 okužba z novim koronavirusom. Gre za občana mestne občine Nova Gorica, ki pa naj bi večinoma živel drugje. Skupno število uradno potrjenih okužb po občinah je po novem: Nova Gorica in Tolmin po 2, Šempeter-Vrtojba, Idrija in Cerkno pa po 1 primer.

 

Občan je policijo in civilno zaščito obvestil, da je nekdo ponoči na silo odstranil ovire na zaprtem maloobmejnem prehodu v Šempetru. Ovire so bile dopoldne ponovno postavljene.

 

Ajdovska CZ in tamkajšnji gasilci, tako poklicne enote kot vseh petih prostovoljnih gasilskih društev gasilske zveze Ajdovščina), pa so bili vpeti  v reševanje težav zaradi močne burje in požara v Lokavcu, kjer je štiričlanska družina ostala brez strehe nad glavo. Akcija zbiranja pomoči je že stekla.

V Ajdovščini se tudi sprašujejo, ali se Finančna uprava Republike  Slovenije v kriznih

časih upravičeno togo oklepa birokratskih pravil in zahteva, da je alkohol pred uporabo za razkuževanje denaturiran. Ker na tržišču ni dovolj razkuževal so jih namreč želeli v Ajdovščini  sami pripraviti iz alkohola, ki so ga pred dnevi kupili v Fructalu, a ga še niso smeli uporabiti.

 

Več težav z burjo kot koronavirusom so imeli tudi v kanalski občini. Na  Gorenjem polju je drevo padlo  na hišo. S pomočjo gasilcev in gozdarja so situacijo stabilizirali.

 

V Ročinju pa se je zgodil manjši požar v naravnem okolju.

         

V mestni občini Nova Gorica so oskrbeli družino v izolaciji z osnovnimi živili in računalnikom z dostopom do interneta za šoloobvezno hčerko. Namestili so tudi dva bivalna kontejnerja za oskrbo brezdomcev ter za 35 ljudi, in sicer brezdomce in starejše ter socialno ogrožene, pa so priskrbeli topli obrok.  


Metka Rupnik (povzela po sporočilu regijskega štaba civilne zaščite)

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
25.05.2020
9°C / 23°C
torek
26.05.2020
10°C / 23°C
sreda
27.05.2020
9°C / 26°C