KARITAS ŽE ZBIRA SREDSTVA ZA DRUŽINO IZ LOKAVCA

Petek, 27. marec 2020

Včeraj zjutraj je v Lokavcu na podstrešju štiričlanske družine izbruhnil požar, ki uničil celo hišo.  Lastniki hiše so bili v času požara v službi, doma sta ostali le hčerki, kateri je zbudil in umaknil na varno sosed, ki je dim opazil nekaj po sedmi uri zjutraj.


Gasilcem iz Gasilsko reševalnega centra Ajdovščina ter Prostovoljnih gasilskih društev  Ajdovščina in Selo je pri gašenju požara največje preglavice povzročala orkanska burja, ki je požar še dodatno razpihovala. Kljub hitri intervenciji je hiša pogorela, so pa gasilci preprečili nadaljnje širjenje požara. Vzrok požara žal še ni pojasnjen. Župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin


Izjava Tadej Beočanin 1


Občina Ajdovščina je tako štiričlanski družini priskrbela oziroma našla začasno nadomestno stanovanje, pomagali pa bodo tudi pri obnovi celotnega objekta, ki po besedah župana potrebuje temeljito prenovo. Žpan Beočanin se ob tej priložnosti zahvaljuje tudi Škofijski karitas, ki je hitro odreagirala in z akcijo začela zbirati darove za družino. 


Izjava Tadej Beočanin 2


Karitas Ajdovščina tako na tekočem računu zbira prostovoljne prispevke. Pomoč se zbira na računu Karitas vipavske dekanije, Ajdovščina 11, TRR SI56 0475 1000 0867 279, sklic SI00 260320, namen: Požar.Ana Štokelj

Tadej Beočanin 1
Tadej Beočanin 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
25.05.2020
9°C / 23°C
torek
26.05.2020
10°C / 23°C
sreda
27.05.2020
9°C / 26°C