KLJUB KARANTENSKIM OMEJITVAM CEMENTARNA SALONIT ANHOVO OBRATUJE KAKOR OBIČAJNO

Petek, 27. marec 2020

Krajani Deskel in Anhovega, združeni v okoljevarstveno društvo Eko Anhovo in dolina Soče, so po razglasitvi epidemije in izrednih razmer v državi na nekaj pristojnih institucij naslovili poziv, s katerim so opozorili, da kljub izrednim razmeram cementarna Salonit Anhovo obratuje kakor običajno, pri čemer jih je najbolj zmotil tovorni promet, ki se izvaja nemoteno. Nekaj vprašanj so poslali tudi podjetju, o čemer predsednik društva Bogomir Bavdaž pove naslednje: 

Izjava: Bogomir Bavdaž

Poleg tega so jim iz cementarne odgovorili, da je veliko procesov v proizvodnji avtomatiziranih in ne potrebujejo fizičnega stika med delavci, kjer pa do njega pride, so poskrbeli za zaščitna sredstva. Člane društva najbolj skrbi za azbestne bolnike, saj so pljuča ob okužbi s Covidom-19 najbolj prizadet organ, v okolici Anhovega bi razširitev te bolezni tako lahko pomenila zdravstveno katastrofo. Podobne skrbi so imeli tudi na občini, na pristojne institucije so naslovili vprašanje, ali naj zaradi specifične zdravstvene situacije v občini kakorkoli ukrepajo, vendar od tam še niso prejeli odgovora. Iz novogoriške policijske uprave so na poizvedovanja društva Eko Anhovo odgovorili, da tovorni promet, pri katerem je Slovenija ciljna destinacija, ni prepovedan, tako da cementarna svojo dejavnost izvaja brez kršitve vladnih uredb. 


Primož Božič 

Foto: Salonit Anhovo

Izjava Bogomir Bavdaž

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
25.05.2020
9°C / 23°C
torek
26.05.2020
10°C / 23°C
sreda
27.05.2020
9°C / 26°C