PRAZNIKA ČEŠENJ V BRDIH LETOS NE BO

Sobota, 28. marec 2020

Na severnem Primorskem je uradno potrjena 8 okužba z novim koronavirusom, prva v občini Bovec. Starejša Bovčanka v izolaciji in je preskrbljena, sporočajo iz občinskega štaba CZ Bovec, ki se sicer ukvarja tudi z ukrepi na zemeljskem podoru v Trenti.


Na severnem Primorskem je še naprej glavna skrb zagotavljanje osebne zaščitne opreme tudi ali predvsem za domove starih, o čemer smo v zadnjih dneh opozarjali tudi v posebnih oddajah na našem radiu. Tudi v Idriji ugotavljajo, da ta četrtek prejeta oprema z Uprave republike Slovenije za zaščito niti približno ne zadošča potrebam teh zavodov.


V občinah v regiji poteka tudi akcija zbiranja računalniške opreme za vse učence, ki je nimajo doma.


V občini Ajdovščina so veseli uskladitve s FURS-om in carino glede denaturiranega alkohola. Zdaj je ta na voljo kot razkužilo, ki ga nujno potrebujejo in so ga že začeli razdeljevati. Stekla je tudi izdelava zaščitnih mask.


Poveljnik občinskega štaba CZ Vipava pa je izdal odredbo za zagotovitev namestitve morebitnih okuženih iz doma starejših v stavbo Centra za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje, kjer trenutno ni varovancev.


Pripravljene lokacije za izolacijo morebitnih okuženih iz domov za starejše ima tudi občinski štab CZ Tolmin.


V Kobaridu so dorekli sodelovanje z Rdečim križem Tolmin, v povezavi s Karitasom in prostovoljci.


V Brdih pa so odpovedali vse načrtovane prireditve do konca letošnjega junija, med njimi tudi Praznik češenj, ki privablja množice obiskovalcev iz Slovenije in sosednjih držav.


Metka Rupnik (Po sporočilu za javnost regijskega štaba CZ)

Foto: Božo Gerbajs

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
26.05.2020
10°C / 24°C
sreda
27.05.2020
8°C / 24°C
četrtek
28.05.2020
10°C / 23°C