AJDOVSKO GOSPODARSTVO SAMO V IZDELAVO ZAŠČITNIH MASK

Sobota, 28. marec 2020

V teh izrednih razmerah po celotni Sloveniji primanjkuje zaščitne opreme, predvsem pa zaščitnih mask. S tem problemom se spopadajo tudi na Ajdovskem v štabu Civilne zaščite, kjer so prišli na idejo, da bi zaščitne maske izdelovali kar sami. Po posredovanju poveljnika občinskega štaba CZ Igorja Benka so v zobotehničnem laboratoriju Klinike Križaj izdelali načrt za zaščitno masko, prototip pa je bil natisnjen v Ajdovščini. Pri tisku prototipa maske je priskočilo na pomoč podjetje 3D Solutions. Našli pa so rešitev tudi pri maskah za vse prebivalce Ajdovščine. Več o tem župan Tadej Beočanin.

Izjava Tadej Beočanin 1


Ker je potreba po zaščitnih maskah vsakdan večja, se v občinskem štabu CZ in na Občini Ajdovščina zavedajo, da je izdelava zaščitnih mask za širše prebivalstvo nujno potrebna, zato je že včeraj šlo v izdelavo 10.000 zaščitnih mask.


Izjava Tadej Beočanin 3


Poleg mask za širše prebivalstvo stroka intenzivno išče rešitev za pričetek izdelave tudi  kompleksnejših mask, ki bodo namenjene predvsem zdravstvu. Tadej Beočanin:


Izjava Tadej Beočanin 2To je eden izmed prvih projektov, v katerem so se za dobro ljudi povezali javni sektor in različna ajdovska podjetja. Ana Štokelj

Tadej Beočanin 1
Tadej Beočanin 2
Tadej Beočanin 3

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
26.05.2020
10°C / 24°C
sreda
27.05.2020
8°C / 24°C
četrtek
28.05.2020
10°C / 23°C