TUDI V POSOČJU PODPORA LOKALNIM PONUDNIKOM

Nedelja, 29. marec 2020

Kot smo že večkrat poročali, so aktualne razmere spodbudile več zanimanja za lokalne ponudnike. Tudi v Posočju so razmere zahtevale kar nekaj prilagoditev in sprememb navad, med drugim nakupovalnih. 

Kmetijska zadruga Tolmin in Mlekarna Planika sta se denimo že odločili za ponudbo dostave na dom ali brezkontaktni nakup.

Kot je dejal župan Uroš Brežan, pa je v Posočju tudi veliko ponudnikov raznoraznih prehrambenih izdelkov, ki jih je v teh razmerah prav tako pomembno podpreti. Zato na Občini Tolmin pripravljajo seznam vseh, ki kupcem svoje izdelke dostavijo do vrat njihovih domov in s tem prispevajo k samooskrbi posoške doline. Seznam bo Občina Tolmin sproti dopolnjevala in ga vodila na svoji spletni strani, podatke lokalnih proizvajalcev zbirajo na e-naslovu info@tolmin.si.

Za podobno podporo lokalnim ponudnikom se je odločil zavod Turizem Dolina Soče, ki prav tako na spletni strani zbira seznam ponudnikov, gostincev, društev ter posameznikov iz Doline Soče, ki svoje poslovanje na takšen ali drugačen način prilagajajo danim razmeram.


Simona Skočir

Fotografija: KZ Tolmin
Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
09.08.2020
17°C / 34°C
ponedeljek
10.08.2020
17°C / 34°C
torek
11.08.2020
19°C / 33°C